A puccos név igen egyszerű ételt rejt: krumplifőzeléket a szokásosnál több őrölt piros paprikával, a feltét pedig sült vöröshagyma.
1 kg krumplit meghámozok és felszeletelem. De nem vékonyan, hanem emberesen. (SI rendszerben 0,5 cm-es szeletekre.) Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, pici sót dobok a vízbe és 3 babérlevelet. Kb. 20 perc alatt a krumpli megpuhul, de nem egészen, ami nem baj, mert úgyis főzöm még. 1 ek olajból és 1 ek lisztből rántást készítek, beleteszek 1 mk őrölt pirospaprikát. Átkeverem és a krumpli levével felöntöm, majd az egészet visszaöntöm a krumplira. (Igen, két edény, sokat kell mosogatni.) Felforralom és egy nagy doboz tejföl felét keverem bele és egy evőkanál 10 %-os ecetet. Rottyan egyet és kész.
A krumpli első 20 percében megpucolok két fej vöröshagymát és felszeletelem. Kevés olajon, gyakori kevergetés mellett, teflon serpenyőben addig sütöm pirítom, amíg megbarnul. Ilyenkor a hagyma nem megég és megkeseredik, hanem karamellizálódik. Isteni!

Paprikás burgonyafőzelék karamellizált hagymával
Hozzávalók, avagy kamralista: 1 kg krumpli babérlevél só piros paprika tejföl (250 g) vöröshagyma olaj liszt