Kényelmes vasárnap reggeleken gyakran sütök amerikai palacsintát a gyerekeimnek. Egyszerű, gyors és finom, de ma, húshagyó kedden is palacsintázzunk!
Hozzávalók: 2 tojás 15 dkg liszt 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1 doboz kefir 1 evőkanál cukor olaj (vagy vaj) Az olaj kivételével mindent egy tálba teszek és simára keverek. Sűrű, vastag massza a végeredmény. Serpenyőt hevítek, kevés olajat öntök bele, majd evőkanálnyi tésztát teszek a serpenyőbe. (Apró halmokat csinálok, így hármat is bele tudok passzítani a kedvenc serpenyőmbe, ami jelentősen gyorsít a sütésen, ám arra figyelni kell, hogy a palacsinták nőni fognak és ne érjenek össze.) Ha megpirult a palacsinták egyik fele, megfordítom és megsütöm a másik felét is. A fiúk csokikrémet szoktak hozzá enni, én lekvárt vagy ünnepi alkalmakkor juharszirupot. Iratkozz fel a hírlevélre most!