A padlizsánkrémmel, a kedvenc padlizsános ételemmel vetekszik a “paradicsomos padlizsán”, amit akár padlizsán lecsónak is nevezhetnék.
Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán 2 közepes (San Marzano) paradicsom 1 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanál füstölt, őrölt, édes paprika (La Chinata) 1/4 teáskanál őrölt fahéj só bors olíva olaj
A padlizsánt apró kockákra vágom. Bő olíva olajon aranybarnára sütöm, közben sózom, borsozom. Kiszedem egy tányérra a padlizsánt.
A visszamaradt olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rádobom az apróra vágott paradicsomot, sózom, megszórom füstölt pirospaprikával és őrölt fahéjjal, és sűrű mártást főzök belőle.
A fűszeres paradicsomszószba visszaöntöm a megsült padlizsánokat (az olíva olajjal együtt). Összeforralom és kész.
Langyosan vagy hidegen, önmagában vagy pirított kenyéren felejthetetlen és ellenállhatatlan.