Legyen csokis, mondta a férjem, és ezen a véleményen volt a fiam is, bár ő a mazsoláshoz is ragaszkodott. Én viszont a friss dióról álmodoztam. Az eredmény diós-mazsolás brownie.
Fotó: Myreille
Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
100 g vaj
4 tojás
100 g cukor
1 késhegynyi őrölt vanília (vagy 1 rúd kikapart magja, vagy 1 zacskó vaníliás cukor)
150 g liszt
fél csomag sütőpor
1 marék dióbél
1 marék mazsola
csipet só
A vajat és a csokit egy nagy tálba teszem és mikróban összemelegítem, majd simára keverem. Belekeverem a cukrot, az őrölt vaníliát, a tojássárgákat és az apróra vágott diót és a mazsolát.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem és a harmadát belekeverem a csokis masszába. A csokis masszához hozzákeverem a lisztet és a sütőport, majd a maradék habot úgy, hogy ne nagyon törjem össze és a tészta levegős maradjon.
28 centis tortaformát kivajazok, beleöntöm a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 percig sütöm. Akkor jó, ha tűpróbára már száraz, de még nincs túlsütve.