Legyen csokis, mondta a férjem, és ezen a véleményen volt a fiam is, bár ő a mazsoláshoz is ragaszkodott. Én viszont a friss dióról álmodoztam. Az eredmény diós-mazsolás brownie.
Hozzávalók: 200 g étcsokoládé 100 g vaj 4 tojás 100 g cukor 1 késhegynyi őrölt vanília (vagy 1 rúd kikapart magja, vagy 1 zacskó vaníliás cukor) 150 g liszt fél csomag sütőpor 1 marék dióbél 1 marék mazsola csipet só A vajat és a csokit egy nagy tálba teszem és mikróban összemelegítem, majd simára keverem. Belekeverem a cukrot, az őrölt vaníliát, a tojássárgákat és az apróra vágott diót és a mazsolát. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem és a harmadát belekeverem a csokis masszába. A csokis masszához hozzákeverem a lisztet és a sütőport, majd a maradék habot úgy, hogy ne nagyon törjem össze és a tészta levegős maradjon. 28 centis tortaformát kivajazok, beleöntöm a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 percig sütöm. Akkor jó, ha tűpróbára már száraz, de még nincs túlsütve.Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
Diós-mazsolás brownie
Szerző
Myreille
Dátum