Rákattantam a friss rozmaringgal fűszerezett húspogácsákra, de szerencsére a család se tiltakozik. A legújabb, almás verzió sütőben készült.
Hozzávalók: 500 g darált sertéshús (comb vagy lapocka, mindegy) 1 jonatán alma 1 evőkanál dijoni mustár 1 tojás 2 szikkadt zsemle 2-3 evőkanál zsemlemorzsa 3 ág rozmaring levele 1 nagyobb sonkahagyma só A zsemléket vízbe áztatom, majd alaposan kicsavarom. A rozmaring leveleket és a hagymát nagyon apróra vágom. Az almát lereszelem, majd összekeverem a kicsavart zsemlével, aprított rozmaringgal és hagymával valamint a többi hozzávalóval. Az alma levesességétől függ, hogy mennyi zsemlemorzsát teszek bele. (A lényeg, hogy ne legyen túl kemény a massza, de túl lágy se.) Apró húspogácsákat formázok a masszából (40-45 db jön ki ennyiből), amelyeket sütőpapírral kibélelt tepsibe teszek és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt megsütök. 20 perc után a húspogácsákat átforgatom, hogy mindkét oldaluk átsüljön és mielőtt kiveszem az egyik húspogácsán ellenőrzöm, hogy tényleg átsült-e. (Természetesen forró olajban is ki lehetne sütni, de én a sütős változatot jobban szeretem, mert kevesebb munka és kevesebb zsiradék.) Mi krumplipürével szeretjük a legjobban, de vékony, dijoni mustárral megkent kenyérszeleten egy almakockával remek őszi “hamburger”.