Az alma és a szárzeller mindig nyerő párosítás, most újhagyma, ribizli, josta, korianderzöld és chili hatványozta az ízorgiát.
Már nagyon vártam az évnek ezt az időszakát, amikor a kert ontja magából a finomabbnál finomabb alapanyagokat. Rendszeresen sütök cukkinis-újhagymást quiche-t (igaz, most gouda kerül a tetejére, mert az volt akciós és éppen ezért az van itthon) és végre annyi korianderzöld terem, hogy jut a tacoba és a salátába is bőven. Tegnap carnitas taco-t ettünk, de maradt egy kis hús és magamnak mellé összedobtam a kedvenc, alma-zeller salátám nyári változatát.
Nyári alma-zeller saláta
Hozzávalók: 2 db alma 1 újhagyma 1 nagy csokor korianderzöld 2 szál zsenge szárzeller 1 marék piros ribizli 1 marék josta 1 teáskanál balzsamecet csipet só csipet cukor csipet chili pehely
Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázom, majd összekeverem a balzsamecettel, a sóval, a cukorral és a chilipehellyel. Felkockázom az almákat, felszeletelem a szárzellert, apróra vágom a korianderzöldet. A ribizlit és a jostát megpucolom. Végül mindent a balzsamecetes újhagymához öntök és alaposan összekeverem.
Annyira finom, hogy önmagában is végtelen mennyiséget meg bírok belőle enni.