Flancosnak tűnik, de egy végtelenül egyszerű, ám annál finomabb mandulatorta. Mondhatnám, hogy sokáig eláll, de olyan finom, hogy nehéz csak egy szeletet enni belőle.
Olíva olajos mandulatorta egész mandulával és csoki chips-szel
Hozzávalók: 5 tojás 12 dkg cukor 2 evőkanál házi vaníliás cukor 0,75 dl extra szűz olíva olaj 3 evőkanál liszt 100 g őrölt mandula 1 csomag sütőpor csipet só 2 evőkanál egész mandula 2 evőkanál csoki chips
A tojásokat habosra keverem a cukorral, házi vaníliás cukorral, majd belekeverem az olajat is. Ezután mehet bele a liszt, az őrölt mandula, a sütőpor és a csipet só. Elkeverem, hogy a záraz összetevők elvegyüljenek, de nem keverem simára, hanem brownie állagúra hagyom a tésztát.
Kiolajozott (26 centi átmérőjű) sütőformába öntöm a tésztát és megszórom a tetejét egész mandulával és csoki chips-szel.
190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. Nekem a széle jól megemelkedett, de nem jött ki a formából.
A végeredmény sűrűbb, mint egy piskóta, és szaftosabb, mint egy kevert tészta. A egész mandulaszemek és a csoki chips megadja azt a pluszt, amitől izgalmas lesz a mandulatorta.