A ribizli és a málna karakteres, savanykás íze tökéletesen passzol a klasszikus máktortához. Elronthatatlan, nagyon mákos recept!
Hozzávalók: 10 dkg vaj 15 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 4 tojás 10 dkg liszt fél csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 citrom kifacsart leve 20 dkg darált mák kb. 1 marék málna és leszemezett ribizli vegyesen A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyesével eldolgozom benne a tojásokat. Ezután belekeverem a sütőporral elkevert lisztet és a darált mákot valamint a bio citrom reszelt héját és kifacsart levét. Ha apróbbak a tojások, akkor 1-3 evőkanál vizet teszek még a tésztához, hogy ne legyen túl sűrű. 26 centis tortaformába öntöm a tésztát, a tetejét megszórom a ribizlivel és a málnával, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt – tűpróbáig – készre sütöm. A tetejét megporcukrozom és lehet hozzá enni még több málnát és ribizlit – a sütibe viszont nem érdemes ennél többet tenni, mert elázik a tészta -, illetve illik még hozzá a tejszínhab és a mascarpone krém is. Ha tetszett a recept, iratkozz fel a moksha.hu hírlevélre most!