Születésnapomra nem kértem tortát, hanem a kedvenc édességemet sütöttem meg, ami nem más, mint újragondolt sajttorta.
Hozzávalók adag 40×30 centis tepsi A tészta: 225-250 g zabkeksz 100 g apró szemű zabpehely 8 dkg vaj Forgókéses aprítóban a kekszet és a zabpelyhet finomra őrlöm, összekeverem a megolvasztott vajjal és a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára terítem, nyomkodom. 180 fokos sütőben 5-6 percig sütöm, ezalatt összeállítom a krémet. A krém: 500 g mascarpone 2 dl tejszín 4 tojás 20 dkg cukor 1/4 teáskanál őrölt vanília vagy 2 zacskó vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja A tojásokat egyesével felütöm, majd habosra keverem a cukorral, vaníliával és a reszelt citromhéjjal. Ezután beleteszem a mascarpone-t valamint a tejszín és simára keverem. A tepsit kiveszem. A krémet óvatosan a kekszes alapra öntöm, majd 20 percre a sütóbe teszem. A krém megszilárdul, de nem szárad ki. Ezután kihűtöm. Legjobb délután elkészíteni és egy éjszakára a hűtőbe tenni. Önmagában is tökéletes, egyetlen hibája, hogy túl gyorsan fogy, de a málna is beérett, ezért egy-egy falat tetejére egy-egy szemet tettem és úgy éreztem magamat, mint akinek a világ legjobb cukrásza készítette a születésnapi tortáját. Ami a szó szoros értelmében nem is torta, de nem számít. Mindig a fenti mennyiségekkel készítem a cheesecake szeletet, de minden alkalommal megfogadom, hogy a 2 deci tejszínt lecserélem 500 g mascarpone-ra, mert így is tökéletes, de ha kicsivel vastagabb lenne a krémes rész, még jobb lenne, ám ez az elhatározásom addig tart, amíg meg nem látom a mascarpone árakat. És igen, durván hangzik, hogy egy sütihez 1 kiló mascarpone kell, de ez a süti éppen olyan jó, ahogy ez a mennyiség sugallja, és mentség még, hogy az adag óriási. A hírlevelet se hagyjátok ki, iratkozzatok fel most!Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
Felejthetetlen négyszögletű cheesecake
Szerző
Myreille
Dátum