Leírni tovább tartott, mint elkészíteni, ráadásul mindössze 3 alap összetevőből áll, viszont a variálható kiegészítőkkel több ízben is készülhet egyszerre.
Csak azért hívjuk karamellnek, mert puhább, mint a csokoládé, de haraphatóbb a csokihabnál; már most fogadásokat merek rá kötni, hogy a családban kedvenc lesz. Hozzávalók: 20 dkg sűrített tej 20 dkg étcsokoládé (legalább 60%-os, mert a sűrített tej elég édes) 15 g vaj 1 narancs héja lereszelve díszítéshez kandírozott narancshéj Rekordgyanúsan rövid elkészítési leírás következik: a hozzávalókat kevergetve összemelegítjük egy lábasban, és amikor már homogén, fóliával bélelt tepsibe öntjük kb. 1-1,5 centi vastagon, majd mehet a hűtőbe 1 órára, utána jól szeletelhető. Tárolni hűtőben érdemes. Variációk: Biztosan készítek még mentolos verziót is, és valószínűleg remekül működik a recept rummal, rumaromával, de akár kókuszreszelékkel is. Az édes ízt lehet kicsit szelídíteni plusz egy evőkanál holland kakaóporral. Egyelőre nem próbáltam, de úgy sejtem, szilikonos bonbonformában is jól szilárdul. Iratkozz fel a moksha.hu hírlevélre is!