term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:24905
category_3 #e62e2e

Naranccsal és garam masalaval párolt tarja

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Naranccsal és garam masalaval párolt tarja

Myreille - Publikálva:

Íme a bizonyíték, hogy különleges ételekhez nem mindig kellenek különleges hozzávalók, elég néhány karakteres alapanyag.   A tarja az egyik kedvenc húsom. A nyers tarjaszeletek önmagukban is gyönyörűek, azonban lassú főzés után a vékony zsírerektől szaftos és vajpuha lesz. A tarja egyszerű só-bors keveréktől is mennyei étellé válik, de karakteres fűszerekkel is jóban van. Most indiai garam masalaval és frissen facsart narancslével készítettem. Olyan finom lett, hogy a férjemmel versenyeztünk, az ebéd végén ki törölgetheti ki a serpenyőt.  

narancsosgarammasalastarja

Naranccsal és garam masalaval párolt tarja (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 2-3 személyre: 50-60 dkg tarja (csont nélkül*) 1 narancs 1 csapott evőkanál garam masala 1 nagy fej vöröshagyma bors olaj vagy zsír A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Mindkét oldalukat megsózom, megborsozom és forró serpenyőben kevés olajon vagy zsíron (igen zsíron, ne legyünk képmutatóak) megkérgesítem, azaz mindkét oldalukon fehéredésig sütöm. A hagymát hosszában nagy cikkekre vágom és a húsra teszem a garam masalával együtt. Felöntöm kevés vízzel és fedő alatt, lassú tűzön puhára párolom. Legalább 2 óra kell a húsnak, mert nagyon-nagyon puhán szeretem. A vizet közben újra és újra pótolni kell, mert sohasem párolom-sütöm sok vízben, de annyi mindig kell alá, hogy ne égjen le, mert a hagymának nagy a hajlandósága a leégésre. A húsokat néha-néha megforgatom.Végül zsírjára sütöm a húst, hogy csak a hagymás-illatos szaft maradjon. A narancs levét kifacsarom, a húsra öntöm és addig főzöm fedő nélkül (pár perc), amíg besűrűsödik a szaft. Burgonyapüré készült hozzá. Mi a húsra szoktuk rakni a fűszeres-hagymás-narancsos szaftot, de aki úgy szereti akár a burgonyapürét is megcsorgathatja vele. *Csontos tarjától se kell megijedni csak egy darabban kell kérni a húst, majd otthon lefejteni a csontról a húst. A húsos csontokat le szoktam fagyasztani és amikor összejön annyi, amiből érdemes levest főzni, pucolok egy nagy adag sárgarépát meg némi hagymát, fokhagymát, paszternákot és zellert, és felteszem vasárnapi csontlevesnek.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra