Annyira csokis és marcipános ez a torta, hogy vékony szelet is elég belőle. Tömény boldogság.
Vannak olyan napok, amikor elég egy kis könnyű édesség, de olykor tömény csokira és marcipánra van szükségem. Egy ilyen pillanatban született ez a torta. Elsősorban magamnak, de persze a “fiúk” is kaptak belőle. A férjem, amikor már látta, hogy alig marad neki, megkérdezte: Ugye, máskor is tudsz ilyet sütni? Mondjuk, holnap? Dani pedig egyszerűen bejelentette, hogy a szülinapjára ugyanilyen tortát kér és Zsombival azon versenyeztek, ki eheti meg az utolsó morzsákat.
Csokitorta recept
Hozzávalók: 300 g étcsokoládé 80 g vaj 100 g cukor 4 tojás 100 g liszt
A felkockázott vajat az összetördelt étcsokival egy tálba teszem, mikróban megolvasztom, majd simára keverem. Ezután belekeverem a cukrot, jól elkeverem, majd belekeverem a tojást és a lisztet. Utóbbi kettővel csak átkeverem, hogy elvegyüljön, eltűnjön a liszt, de fontos, hogy kicsit “darabos” maradjon.
Hullámos szélű (26 cm átmérőjű) formába öntöm és 180 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm.
Ennyi idő alatt a széle teljesen átsül a közepe viszont csak krémesre sül.
Hagyom kihűlni, majd díszítem.
Marcipán virágok
200 g marcipán kevés porcukor
A marcipánt vékonyra nyújtom és virág formájú kiszúróval virágokat gyártok, amelyekkel beborítom a torta tetejét. Végül a maradék marcipánból “bogyókat” hengergetek és a virágok közepére teszem. Fogpiszkálóval “redőket” nyomogatok a virágokra.
A fotókon a torta szinte méretarányosan látszik: csak pár centi magas, viszont annál brutálisabban csokis.