Idén is terem a szamócaföld, a fiam pedig kikönyörögte, hogy a friss gyümölcsből csináljunk jégkrémet. Tulajdonképpen ízesített jeget… Szamócaföldhöz új jutottunk, hogy vettünk egy telket házépítési célzattal, a szamócás meglepetés volt. Már tavaly is szüreteltük a szamócákat és idén is örömmel szántuk rá az időt.
Hiába apró, a mi szamócánk illatos és ízletes. Sajnos, leszedni és megtisztítani hosszabb ideig tart, mint megenni, ezért a szamócákra – nagyjából 10 deka volt – tettem 3 kanál cukrot és villával összetörtem. Hagytam egy fél óráig állni, majd leszűrtem. A sűrűjét megettük, a szamócaléhez 1 citrom levét csavartam és felöntöttem annyi vízzel, hogy a jégkrémkészítő forma 4 adagjára elég legyen. 1 napig volt hűtőben, majd az árnyékban elfogyott. Szerintem akkor működik, azaz akkor finom, az ilyen vizes jégkrém, ha a limonádé kicsit édesebb, mint a kellemes, és nem vizes, gyümölcsléből van benne több, nem vízből.