Hozzávalók 16 db kiflihez:
40 dkg búzaliszt
6 evőkanál apró szemű zabpehely
2,8 dl víz
2 evőkanál méz
2 dkg élesztő (egy fél kocka élesztő)
nagy csipet só
1 evőkanál szárított kakukkfű
A kifligyár még mindig ugyanúgy működik: a langyos, mézes vízben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő dagasztó funkcióján tésztává gyúratom (kenyérsütő nélkül kézzel kell kidolgozni a tésztát, majd 1 órát kelesztem. A tésztát átgyúrom, már kézzel, és elfelezem. A cipókat kinyújtom 25-30 centi körré, majd 8 részre vágom és feltekerem úgy, hogy tekerés közben a távolabbi csúcsot meghúzom.
180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt nem kell megkenni a kifliket, a méztől aranybarna színt kapnak a sütés végre, de 10-15 perc pihenés jót tesz nekik.
Lekvár nem illik hozzá, de hagyma minden mennyiségben szalonnával, kolbásszal vagy olajos hallal.
Sütés előtt, még pihennek 10 percet a kiflik. - Mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli (Fotó: Myreille)