Ebben az évben még nem vettünk bolti kiflit. Legújabb kedvencünk a mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli lilahagymával és angolszalonnával.
Hozzávalók 16 db kiflihez: 40 dkg búzaliszt 6 evőkanál apró szemű zabpehely 2,8 dl víz 2 evőkanál méz 2 dkg élesztő (egy fél kocka élesztő) nagy csipet só 1 evőkanál szárított kakukkfű A kifligyár még mindig ugyanúgy működik: a langyos, mézes vízben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő dagasztó funkcióján tésztává gyúratom (kenyérsütő nélkül kézzel kell kidolgozni a tésztát, majd 1 órát kelesztem. A tésztát átgyúrom, már kézzel, és elfelezem. A cipókat kinyújtom 25-30 centi körré, majd 8 részre vágom és feltekerem úgy, hogy tekerés közben a távolabbi csúcsot meghúzom. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt nem kell megkenni a kifliket, a méztől aranybarna színt kapnak a sütés végre, de 10-15 perc pihenés jót tesz nekik. Lekvár nem illik hozzá, de hagyma minden mennyiségben szalonnával, kolbásszal vagy olajos hallal. Ha nem unod a kifliket, kövess minket a Facebookon is. Játék, móka, kacagás!