A gyerekeim kedvence a rizs hússal, azt bármikor főzhetek. Viszont a bennem élő forradalmár lázong, így most a húst “bonyolítottam meg”. Jó hír: semmit se hagytak a tányéron.
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell (filé) – vagy filézd ki a csontos csirkemellet, a csontból remek húslevest főzhetsz 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db TV paprika (vagy 1 db kaliforniai paprika) só őrölt koriander őrölt római kömény őrölt fahéj pirospaprika kb. 2 evőkanál sűrített paradicsom 15 dkg fagyasztott, morzsolt kukorica olaj Az apróra* vágott hagymát, fokhagymát, paprikát kevés olajon megdinsztelem. Ráteszem az apróra vágott csirkemellet, fehéredésig kevergetem. Megszórom paprikával, őrölt koriandermaggal, őrölt római köménnyel, nagyon kevés fahéjjal**. Felöntöm annyi vízzel, ami szűken ellepi. Felforralom, 10 percig főzöm. Mehet bele a kukorica. Puhára főzöm. Végül beleteszem a paradicsomot és összefőzöm. Kiveszek belőle egy felnőtt adagot, amit megszórok némi chilivel, ha lett volna itthon friss koriander, azt is tettem volna rá a tányérban… * Tényleg apróra kell vágni mindent, főleg a paprikát, mert a gyerekeim bármilyen szószos cuccban felfedezik a furcsa dolgokat (pl. hagyma, paprikakocka). ** Nem mértem, szemre szórtam. A koriander és a római kömény kb. negyed teáskanálnyi volt, a fahéj késhegynyi.