Nem autentikus, de az egyik legjobb pizza, amit életemben ettem.
Mellékesen szögletes és a feltéthez csupán ötféle hozzávaló kell. A tésztához kovászt csináltam 1 kocka élesztőből, pár evőkanál lisztből, 2 dl langyos vízből és egy kis kanál cukorból. Amikor megkelt tettem hozzá olíva olajat (mondjuk 4 ek), fél kiló lisztet és sót bőven. Szokás szerinte addig dagasztottam, amíg “tiszta” lett a tál és a kezem. A tészta kelt bő egy órát, én meg megcsináltam a “feltétet”. Sűrített paradicsomot összekevertem 3 apró kockára vágott paradicsommal, 2 apróra vágott chilivel, 6 gerezd zúzott fokhagymával és némi sóval. A vékonyra nyújtott tésztát bőségesen kiolajozott tepsire tettem, 20 percig ismét kelesztetem, rátettem a paradicsomos cuccot, majd sajtot reszeltem a tetejére. Megsütöttem. A végeredmény nem ízorgia, hanem nagyon “tiszta” paradicsomos-fokhagymás tészta.