A stanglival nem lehet hibázni, a medvehagymás változat is igen klassz. Bónusz, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Medvehagymás stangli recept
Hozzávalók: 100 g apróra vágott medvehagyma – Fagyasztottat használtam, hiszen ősz van, de tavasszal mehet bele a friss. 150 g kacsazsír 200 g tejföl 1/2 csomag szárított élesztő só 500 g liszt – A fagyasztott medvehagyma kicsit nedvesebb, mint friss, illetve liszt minőségétől is függ, hogy mennyit vesz fel, erre érdemes figyelni. 150 g sajt (pl. trappista) 1 tojás
Az apróra vágott medvehagymát összekeverem a kacsazsírral, a tejföllel, a szárított élesztővel és a sóval. Ezután belekeverem a lisztet és tésztává gyúrom. A tésztát megfelezem és két vékony lapot nyújtok sütőpapíron. Ebből az adagból két nagy tepsi stangli lesz.
A lapokat lekenem felvert tojással megkenem, megszórom reszelt sajttal, majd pizzavágóval vékony csíkokra vágom. A hosszú csíkokat középen megfelezem.
180 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben először 20 percig sütöm egyszerre a két tepsi stanglit, majd megcserélem a tepsiket – az alsó kerül most felülre, az eddigi felső pedig alulra és még 10-15 percig sütöm. Szép aranybarna legyen a sajt és a tészta.
z összesült sajtrészeket a korábbi vásások mentén langyosan szétvágom.