Nem tudok lejönni a kelt tészta-narancs-mazsola kombóról, de nem állok neki zsemlét sütni, ha két napja 4-5 kifli és zsemle várja jobb sorsát.
Narancsos-mazsolás kenyérfelfújt (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
4-5 kifli vagy zsemle (vagy vegyesen kifli, zsemle és kenyér, amit nem ettünk meg frissen)
2 dl tejszín
4 dl tej
2-3 tojás
1 narancs héja
1 marék mazsola
6-7 dkg cukor
20 g vaníliás cukor
2 evőkanál szórócukor
kb. 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
A kifliket felkarikázom (a zsemlét és a kenyeret felkockázom). A tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Felöntöm tejszínnel és tejjel, belereszelem a narancs héját és alaposan összekeverem.
A tojásos-tejes keverékbe keverem a feldarabolt kifliket, zsemléket, kenyereket és 10 percig állni hagyom. Újra összekeverem, beleszórom a mazsolát és elkeverem.
Kivajazom a sütőformát, beleöntöm a masszát, majd megszórom a tetejét szórócukorral. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.
Maradékkonyha: szikkadt kifliből, zsemléből és kenyérből isteni desszert. (Fotó: Myreille)