Az Amarettini nagy kedvencem, és most, hogy rávettem a férjemet, pucoljon mandulát, bitang jó mandulás kekszet sütöttem.
Hozzávalók kb. 50 db kekszhez 20 dkg vaj (vagy margarin) 35 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 2 tojás 40 dkg liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 2 teáskanál mandula aroma 20 dkg durvára darabolt mandula A vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, belekeverem a tojásokat és a mandula aromát. Mehet bele a darabolt mandula, majd a liszt és a szódabikarbóna. Alaposan átkeverem. A konyhai robotkép elbír a masszával, nem kell gyúrni. Teáskanálnyi masszadarabokból korongokat formázok. 12-15 fér egy sütőpapírral bélelt tepsire és ennél többet nem lehet rátenni, mert sütés közben terülnek a kekszek. Dupla tepsivel sütöm 180 fokos sütőben légkeverés mellett. Nekem a fenti adagból éppen két sütésnyi, azaz 4 tepsi keksz lett. 14-15 percig sütöttem. A férjem szereti, ha pirosra sül a keksz, így ilyen széria is készült. 10-12 percnél érdemes ránézni. Sütés után puha, de amint hűl kekszesen ropogós lesz. Kávé mellé tökéletes.