Kevert tészta, muffin és cupcake, nekem egyre megy. A tésztakészítés technikája ugyanaz, az elnevezés attól függ, hogy éppen miben sült a sütemény. Most éppen a jó öreg máktorta öltött más alakot… Így készül a citrusos-mákos cupcake citrusos mascarponéval. A megolvasztott vajat a cukorra és a tojással habosra keverem. Belereszelem a citromhéjat, a narancshéjat, belefacsarom a levüket és mehet bele a vanília eszencia is. Beleöntöm a mákot, a lisztet és a sütőport. Jól összekeverem. Muffin papírokba adagolom, és 180-200 fokos sütőben tűpróbáig sütöm. A krémet közvetlenül fogyasztás előtt teszem rá, de ha nincs időm, akkor egyszerűen mellé tálalom. Hozzávalók: 2 tojás 8 dkg vaj 15 dkg nádcukor 2 teáskanál vanília eszencia 2 citrom 2 narancs 20 dkg darált mák 1 csomag sütőpor 10 dkg liszt Krém: 1 doboz mascarpone porcukor ízlés szerint 1 narancs reszelt héja