A madártejes zsemlepuding tetején a vékony réteg cukor éppen úgy ropog, mint a frissen esett hó. Egyszerű, finom, nem lehet megunni.
Hozzávalók: 6 szikkadt zsemle 6 dl tej 10 dkg + 2 evőkanál cukor 1/2 vaníliarúd kikapart magja 3 tojás vaj A 3 tojás habosra keverem a 10 dkg kristálycukorral, belekeverem a vaníliarúd kikapart magjait – a vanília héját pedig üvegbe teszem és feltöltöm cukorral, pár hét múlva remek vaníliás cukor -, majd felöntöm a tejjel, még egyszer átkeverem és beletépkedem a szikkadt zsemléket. Vastagon ki kivajazok egy tűzálló tálat, beleteszem és lenyomkodom a zsemlepudingot, megszórom a tetejét 2 kanál kristálycukorral, majd 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt – szépen piruljon meg – megsütöm. Kattints ide és lájkold a moksha.hu-t a Facebookon is!