A madártejes zsemlepuding tetején a vékony réteg cukor éppen úgy ropog, mint a frissen esett hó. Egyszerű, finom, nem lehet megunni.
Madártejes zsemlepuding (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
6 szikkadt zsemle
6 dl tej
10 dkg + 2 evőkanál cukor
1/2 vaníliarúd kikapart magja
3 tojás
vaj
A 3 tojás habosra keverem a 10 dkg kristálycukorral, belekeverem a vaníliarúd kikapart magjait – a vanília héját pedig üvegbe teszem és feltöltöm cukorral, pár hét múlva remek vaníliás cukor -, majd felöntöm a tejjel, még egyszer átkeverem és beletépkedem a szikkadt zsemléket.
Vastagon ki kivajazok egy tűzálló tálat, beleteszem és lenyomkodom a zsemlepudingot, megszórom a tetejét 2 kanál kristálycukorral, majd 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt – szépen piruljon meg – megsütöm.