Gyerekként nem érdekeltek a receptjei, most viszont figyelek rám, és ha valamit nem jegyeztem meg, felhívom. Ő pedig elmondja, az egész receptet… Ennek a receptnek nincs régi története. Pár hónapja pattant ki anyu fejéből, hogy süt túrós pogácsát és ez lett belőle. Családi kedvenc. Én is már másodszorra sütöttem. Hozzávalók (nagyjából 35-40 darabhoz): 25 dkg margarin 25 dkg túró 1 tojás fél csomag (25 g) élesztő 1, 5 dl tej 1 tk cukor 1 késhegynyi szódabikarbóna 60 dkg liszt 1 evőkanál tejföl 1 tk só némi őrölt bors +1 tojás a tetejére Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. A margarint simára keverem a túróval, majd beleteszem a többi hozzávalót. A felfutott élesztőt is. Csak arra kell vigyázni, hogy a szódabikarbóna a liszttel keveredjen először, ne a nedves hozzávalókkal. Először fakanállal keverem, majd tésztát gyúrok belőle. Meleg helyen letakarva kelni hagyom. Átgyúrom, majd 2-3 cm vastagságúra kinyújtom. Tetejét bevagdalom, kiszaggatom és tepsibe pakolom. A sütőt begyújtom (nagyjából 180 fok) és a pogácsákat állni hagyom, amíg bemelegszik. A pogácsákat megkenem a kissé felvert tojással, majd pirosra sütöm.