term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:29340
category_3 #e62e2e

Lélekmelegítő: csokis-vaníliás-céklás sütitorta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Lélekmelegítő: csokis-vaníliás-céklás sütitorta

Myreille - Publikálva:

A cékla mély aromája jól illik a csokihoz és a sok-sok vaníliához. Bár csupa egészséges dolog került bele, a céklás tortasüti igazi édes élvezet.

ceklatorta03

Csokis-vaníliás céklássüti (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 3 közepes cékla lereszelve (apró lyukú reszelőn) 2 tojás 20 dkg + 1 evőkanál vaníliás cukor (cukor, amelyben vanília rúd állt egy hónapig, ha nincs, akkor érdemes csinálni, vészesetben pedig a cukor mellé önteni kell két zacskó vaníliás cukrot) 3 evőkanál olíva olaj 2 evőkanál kakaó (nem cukrozott, ha van, akkor holland) 10 dkg étcsokoládé reszlve 20 dkg liszt 10 dkg zabpehely (apró szemű) 2 evőkanál búzacsíra csipet só 1/4 teáskanál szódabikarbóna A céklát lereszelem, majd alaposan elkeverem a tojásokkal, a cukorral és az olíva olajjal. Ezután beleszórom a lisztet, a kakaóport, a zabpelyhet, a búzacsírát, a csipet sót és a szódabikarbónát. Belereszelem a csokoládét és alaposan elkeverem. (Cukorból mind a 20 dkg vaníliás cukor volt, olyan, amiben vanília rúd állt egy hónapig.) Előkészített tortaformába öntöm – nekem kerámia a tortaformám alja, szilikon az oldala, így csak az alját olajoztam meg vékonyan -, és 180 fokos sütőben 1 óráig, tűpróbáig sütöm. A tetejét is alaposan megszórtam vaníliás porcukorral, hogy még jobb legyen az illata és a hófedte téli tájra emlékeztessen.
ceklatorta02

Csokis-vaníliás céklássüti (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra