A fűszeres, pikánsan csípős sárgabarack chutney remek gasztoajándék és nagyon jól illik sült húsok, húsgombócok mellé.
Hozzávalók: 2 kg sárgabarack 3 közepes fej (friss) hagyma 3 evőkanál koriandermag 2 piros chili 3 gerezd fokhagyma 2 teáskanál őrölt gyömbér (vagy friss, ha van otthon) 1 teáskanál só 15 dkg cukor 2 evőkanál almaecet 200 g mazsola A feldarabolt hagymát és a kimagozott barackot (figyelem, nem pucolom!) egy lábasba teszem és elkezdem főzni. Közben finomra darálom a koriandermagot és a chilit. (Nekem most éppen olyan sárgabarackom volt, ami szétfőtt, de akkor még jobb, ha kicsit darabos marad a chutney.) Ezután a barackot fűszerezem a korianderrel, a chilivel, a gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. Sózom és beleteszem a cukrot. Felforralom. Végül beleteszem az almaecetet és a mazsolát. Forrón üvegekbe töltöm, lezárom és száraz dunsztban kihűtöm.