Abból főztem, ami itthon volt. Persze, nagyot dobott az ebéden, hogy beérett a birsalma és a kertben van friss rozmaring, de ettől ez még egy egyszerű ebéd.
Korianderes csirkecomb 4 egész csirkecomb só őrölt koriander A csirkecombokat megmosom, egy hőálló tálba teszem, megsózom és alaposan megszórom őrölt korianderrel, lefedem és 40 percre a 180 fokos sütőbe teszem. Leveszem a csirkéről a tetőt és még 30-40 percig sütöm, pirítom. Pikáns, sült hagyma 8 apró vöröshagyma 1 evőkanál almaecet 2 evőkanál olíva olaj 1 rövid ág rozmaring só 1 evőkanál cukor A hagymákat megpucolom, hosszában elfelezem és vágott felükkel felfelé egy kisebb tepsibe ültetem. A hagymákat megcsorgatom az olíva olajjal és az almaecettel, megszórom sóval, cukorral és a rozmaring leveleivel. Lefedem és mehet a csirke mellé. Ugyanannyit sül és ugyanakkor veszem le róla a tetőt. Birspüré 4 nagy birsalma 2 evőkanál cukor A birsalmákat megmosom, a gyümölcshúst levágom a magházról, feldarabolom és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Teszek rá egy pici cukort, de éppen csak annyit, hogy ízletesebb legyen. Amikor megpuhult a birs, leöntöm a levét és botmixerrel pürésítem. Igen, nem tévedés, a birsek héját nem vágom le!