Reszelve minden zöldség finomabb, legalábbis a fiam szerint. Én meg szeretem azokat az ételeket, amelyek 10 perc munkával elkészülnek és egészségesek.
Könnyű nyári saláta káposztával, körtével, sárgarépával és hagymával (Fotó: Myreille)
A piros körték nem csak jól mutatnak, de finomak is, legalábbis keményen. Nálunk ilyenkor nagy mennyiségben fogy a körtekompót és a könnyű nyári saláta káposztával, körtével és hagymával. Ezt a salátát önmagában és sült húsok mellé is szeretem, tulajdonképpen a coleslaw laktózmentes és zsírszegény változata, és azzal a remek tulajdonsággal is bír, hogy így, reszelve, a fiam is tömi magába a zöldséget.
Nyári körték (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
1/4 fej lilakáposzta
2 apró vöröshagyma
2 sárgarépa
2 körte (nálam éppen a piros héjú Clapp)
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál olíva olaj
csipet só
A káposztát, a vöröshagymát, a körét és a megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelem. Nyersen, mindet egy tálba. Öntök rá egy evőkanál almaecetet és egy evőkanál olíva olajat, megszórom csipet sóval és összekeverem. Kész, lehet enni.