Reszelve minden zöldség finomabb, legalábbis a fiam szerint. Én meg szeretem azokat az ételeket, amelyek 10 perc munkával elkészülnek és egészségesek.
A piros körték nem csak jól mutatnak, de finomak is, legalábbis keményen. Nálunk ilyenkor nagy mennyiségben fogy a körtekompót és a könnyű nyári saláta káposztával, körtével és hagymával. Ezt a salátát önmagában és sült húsok mellé is szeretem, tulajdonképpen a coleslaw laktózmentes és zsírszegény változata, és azzal a remek tulajdonsággal is bír, hogy így, reszelve, a fiam is tömi magába a zöldséget. Hozzávalók: 1/4 fej lilakáposzta 2 apró vöröshagyma 2 sárgarépa 2 körte (nálam éppen a piros héjú Clapp) 1 evőkanál almaecet 1 evőkanál olíva olaj csipet só A káposztát, a vöröshagymát, a körét és a megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelem. Nyersen, mindet egy tálba. Öntök rá egy evőkanál almaecetet és egy evőkanál olíva olajat, megszórom csipet sóval és összekeverem. Kész, lehet enni.