Gyors, tartalmas és meglepően olcsó leves. Nálam rezsón készül, kertészkedős tavaszi szombatra, de mi évszaktól függetlenül szeretjük.
Kolbászos-paprikás kukoricaleves (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
1 kg mirelit, morzsolt kukorica
3 db Kápia paprika vagy valami hasonló édes, piros paprika
5 dkg vaj
5 dkg szalonna
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
15 dkg kolbász (jó fajta, füstölt)
só
chili
Egy nagy lábasba dobálom a vajat, az apró kockára vágott szalonnát és a karikára vágott kolbászt. Megvárom, amíg a vaj felolvad, majd az egészet átpirítom.
Csak néha kell kevergetni, így van idő apró kockára vágni a paprikát és összezúzom a fokhagymát. Mehet a kolbászos-szalonnás-vajas alaphoz mindkettő.
Felöntöm 1 liter vízzel, felforralom, majd beleöntöm a kukoricát. Addig főzöm, hogy a kukorica teljesen megpuhuljon.
Beleöntöm a tejszínt. Felforralom. Megkóstolom. Egy picit általában még meg kell sózni, de óvatosan a sózással, mert a szalonna és a kolbász is sós.
És aki szereti a kicsit csípőset, tegyen bele chilit. Én csípősen szeretem, a fiam chilimentesen.