Gyors, tartalmas és meglepően olcsó leves. Nálam rezsón készül, kertészkedős tavaszi szombatra, de mi évszaktól függetlenül szeretjük.
Hozzávalók: 1 kg mirelit, morzsolt kukorica 3 db Kápia paprika vagy valami hasonló édes, piros paprika 5 dkg vaj 5 dkg szalonna 2 dl tejszín 2 gerezd fokhagyma 15 dkg kolbász (jó fajta, füstölt) só chili Egy nagy lábasba dobálom a vajat, az apró kockára vágott szalonnát és a karikára vágott kolbászt. Megvárom, amíg a vaj felolvad, majd az egészet átpirítom. Csak néha kell kevergetni, így van idő apró kockára vágni a paprikát és összezúzom a fokhagymát. Mehet a kolbászos-szalonnás-vajas alaphoz mindkettő. Felöntöm 1 liter vízzel, felforralom, majd beleöntöm a kukoricát. Addig főzöm, hogy a kukorica teljesen megpuhuljon. Beleöntöm a tejszínt. Felforralom. Megkóstolom. Egy picit általában még meg kell sózni, de óvatosan a sózással, mert a szalonna és a kolbász is sós. És aki szereti a kicsit csípőset, tegyen bele chilit. Én csípősen szeretem, a fiam chilimentesen.