Forró, fűszeres, különleges, mégse kellenek hozzá bonyolult alapanyagok. A legjobb lélekmelegítő zord, téli napokra.
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 petrezselyemgyökér 1 nagy krumpli 6 sárgarépa 1 doboz kókusztej 1 tk. currypor 1 késhegynyi őrölt gyömbér só 1/2 evőkanál olaj A zöldségeket (vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, krumpli, fokhagyma) megpucolom és felkarikázom. Az olajat felhevítem, párszor átkeverem rajta a zöldségeket, felöntöm 1,2 dl vízzel, sózom, curryporral és gyömbérrel ízesítem és puhára főzöm a zöldségeket. Botmixerrel pürésítem, összekeverem a kókusztejjel és már lehet is enni. Levesgyöngy dukál hozzá.