A bundás kenyér nem túl nagy konyhai mutatvány és a szalonnás bundás kenyérnek is csupán egy titka van.
Hozzávalók: néhány szelet kenyér néhány tojás apróra (nagyon apróra vágott) húsos szalonna olaj só Felszeletelem a kenyereket, levágom a héjukat és három darabra vágok egy tisztességes szelet kenyeret. Picit megsózom és felverem a tojásokat, nagyjából úgy kell számolni, hogy 4-5 szelet kenyérhez 3 tojás kell. (Persze közepes tyúktojásra gondolok…) Nagyjából 1 evőkanálnyi olajat hevítek egy teflon serpenyőben. Amikor a serpenyő jó forró, gyorsan megforgatom a kenyereket a tojásban, nem áztatom és nem nyomkodom, majd a forró serpenyőbe teszem. A felső felét megszórom az apróra vágott húsos szalonnával, majd gyors mozdulattal megfordítom a kenyereket. És kész. Télen pohár tej, nyáron kerti paradicsom, paprika, saláta passzol mellé.