Az elkészítéséhez két különleges hozzávalót kell beszerezni – szójaszószt és bambuszrügyet, a többi valószínűleg van otthon vagy rendszeresen megfordul a konyhánkban.
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell (csont nélkül) 25 dkg (laska) gomba 1 méretes sárgarépa 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma fél diónyi gyömbér (vagy őrölt gyömbér) 20 dkg bambuszrügy (konzerv) 10 dkg zöldborsó (mirelit vagy friss) só bors ételkeményítő (kukoricakeményítő) szójaszósz olaj A húst vékony csíkokra kell vágni, majd 3 evőkanál szójaszószban pácolni kell 1 órát. Nem kell neki se több, se kevesebb pácolás. Forró serpenyőben, kevés olajon meg kell párolni, pirítani a húst, majd ki kell szedni egy tányérra. Ismét kevés olajat kell önteni a serpenyőbe és mehet bele a hagyma, fokhagyma, gyömbér. Csak át kell keverni, és már hozzá is lehet tenni a vékony csíkokra vágott sárgarépát, bambuszrügyet, gombát és zöldborsót. Sózni kell és borsozni. 1 evőkanál keményítőt kell rászórni, pici vízzel felönteni és meg kell párolni a zöldségeket. Amikor jó a répa, mehet vissza bele a hús – és még egyszer meg lehet “fűszerezni” szójaszósszal, tört chilivel, gyömbérrel – és össze kell forralni. Rizs a körete. Főzz velünk máskor is, iratkozz fel a hírlevélre!