Moksha.hu > KONYHA > HÚS > Kínai egyszerűen: zamatos csirkemell sok zöldséggel
Kínai egyszerűen: zamatos csirkemell sok zöldséggel
Myreille - Publikálva:
Az elkészítéséhez két különleges hozzávalót kell beszerezni – szójaszószt és bambuszrügyet, a többi valószínűleg van otthon vagy rendszeresen megfordul a konyhánkban.
Kínai egyszerűen, villával (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell (csont nélkül)
25 dkg (laska) gomba
1 méretes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fél diónyi gyömbér (vagy őrölt gyömbér)
20 dkg bambuszrügy (konzerv)
10 dkg zöldborsó (mirelit vagy friss)
só
bors
ételkeményítő (kukoricakeményítő)
szójaszósz
olaj
A húst vékony csíkokra kell vágni, majd 3 evőkanál szójaszószban pácolni kell 1 órát. Nem kell neki se több, se kevesebb pácolás.
Forró serpenyőben, kevés olajon meg kell párolni, pirítani a húst, majd ki kell szedni egy tányérra.
Ismét kevés olajat kell önteni a serpenyőbe és mehet bele a hagyma, fokhagyma, gyömbér. Csak át kell keverni, és már hozzá is lehet tenni a vékony csíkokra vágott sárgarépát, bambuszrügyet, gombát és zöldborsót. Sózni kell és borsozni.
1 evőkanál keményítőt kell rászórni, pici vízzel felönteni és meg kell párolni a zöldségeket. Amikor jó a répa, mehet vissza bele a hús – és még egyszer meg lehet “fűszerezni” szójaszósszal, tört chilivel, gyömbérrel – és össze kell forralni.
Rizs a körete.
Nincs benne semmi műanyag, a két legkülönlegesebb hozzávaló a bambuszrügy, de mindkettő könnyen beszerezhető. (Fotó: Myreille)