term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:65994
category_3 #e62e2e

Kedvencünk, a dupla csokis moussetorta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kedvencünk, a dupla csokis moussetorta

Myreille - Publikálva:

Sütés nélkül készül. Cukor nem kell hozzá, viszont rengeteg tejszínhabot és rengeteg csokoládét tartalmaz. Egyértelműen a kedvencünk.

Dani születésnapjára fehér és étcsokis tortát kért és megnéztem több tucat receptet, mire kitaláltam, milyen lesz. Szerettük, nagyon. Arra már nem emlékszem, hogy ki kérte, hogy karácsonyra (másfél hónappal Dani születésnapja után) ismét legyen ilyen torta. Lett. Arra viszont már tökéletesen emlékszem, hogy a héten Zsombi addig nyaggatott, amíg rávett, hogy a hétvégén megint csináljak csokis moussetortát. Második és harmadik alkalommal is finomítottam a recepten, most már tökéletes. Recept a fiaimnak, hogy bármikor ők is el tudják készíteni.

Ét- és fehér csokis moussetorta

Ét- és fehér csokis moussetorta/Fotó: Myreille

Ét- és fehér csokis moussetorta

Hozzávalók:

Kekszes alap: 200 g Oreo keksz 50 g vaj

Krém: 200 g fehér csoki 200 g étcsoki (legalább 65 százalékos kakaótartalom) 8 dl habtejszín 12 zselatinlap

Elkészítés:

A vajat mikróban megolvasztom. Az Oreo kekszet késes aprítóban “porrá” zúzom, majd a vajhoz keverem.

A vajas-kekszes keveréket egy 26 centis tortaformába aljára terítem, nyomkodom. A tortaformát a hűtőbe teszem.

Két tálba kézmeleg vizet engedek és beáztatok 6-6 zselatinlapot. (Fontos, hogy egyesével tegyétek a vízbe a zselatinlapokat, mert ha összeragadnak, megcsomósodhat a krém.)

Egy nagyobb tálba tördelem a fehér csokit és ráöntök 2 dl tejszínt. Egy másik nagyobb tálba az étcsokit tördelem és arra is ráöntök 2 dl tejszínt. Mikróban megolvasztom a csokit (1,5 perc egy-egy tál), majd a csokis tejszínt simára keverem. Amíg meleg a tejszínes csoki, belekeverem a beáztatott zselatinlapokat. Tálanként 6 lap kerül a csokis krémbe.

Kicsit hagyom hűlni a keverékeket, olykor mindegyiket átkeverem. (Ha túl meleg a tejszínes csokialap, akkor a következő lépésnél a tejszínhab elveszti hab jellegét és sűrűbb, zselésebb lesz a krém, nem habos. Ha túl hideg, akkor pedig nagyon gyorsan elkezd kötni.)

4 dl tejszínt robotgépben felverek. (Nem kell bele cukrot tenni!)

Előveszem a hűtőből a tortalapot.

A felvert tejszínhab felét a fehér csoki, felét az étcsokis keverékhez forgatom.

A krémeket felváltva kekszes alapra adagolom.

A tortát hűtőbe teszem legalább 3 órára, de egy éjszakát is tölthet a hűtőben.

Körbevágom, majd leveszem a tortaforma oldalát. A tetejét megszórom (cukrozatlan) kakaóporral.

Drágáim, tudom, finom, imádjátok, de csak mértékkel ezzel a tortával. Egyetek sok nyers zöldséget és gyümölcsöt is!

Összegzés
recipe image
Recept
Ét- és fehér csokis moussetorta
Szerző
Dátum
Előkészítés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra