Sütés nélkül készül. Cukor nem kell hozzá, viszont rengeteg tejszínhabot és rengeteg csokoládét tartalmaz. Egyértelműen a kedvencünk.
Dani születésnapjára fehér és étcsokis tortát kért és megnéztem több tucat receptet, mire kitaláltam, milyen lesz. Szerettük, nagyon. Arra már nem emlékszem, hogy ki kérte, hogy karácsonyra (másfél hónappal Dani születésnapja után) ismét legyen ilyen torta. Lett. Arra viszont már tökéletesen emlékszem, hogy a héten Zsombi addig nyaggatott, amíg rávett, hogy a hétvégén megint csináljak csokis moussetortát. Második és harmadik alkalommal is finomítottam a recepten, most már tökéletes. Recept a fiaimnak, hogy bármikor ők is el tudják készíteni.

Ét- és fehér csokis moussetorta/Fotó: Myreille
Ét- és fehér csokis moussetorta
Hozzávalók:
Kekszes alap: 200 g Oreo keksz 50 g vaj
Krém: 200 g fehér csoki 200 g étcsoki (legalább 65 százalékos kakaótartalom) 8 dl habtejszín 12 zselatinlap
Elkészítés:
A vajat mikróban megolvasztom. Az Oreo kekszet késes aprítóban “porrá” zúzom, majd a vajhoz keverem.
A vajas-kekszes keveréket egy 26 centis tortaformába aljára terítem, nyomkodom. A tortaformát a hűtőbe teszem.
Két tálba kézmeleg vizet engedek és beáztatok 6-6 zselatinlapot. (Fontos, hogy egyesével tegyétek a vízbe a zselatinlapokat, mert ha összeragadnak, megcsomósodhat a krém.)
Egy nagyobb tálba tördelem a fehér csokit és ráöntök 2 dl tejszínt. Egy másik nagyobb tálba az étcsokit tördelem és arra is ráöntök 2 dl tejszínt. Mikróban megolvasztom a csokit (1,5 perc egy-egy tál), majd a csokis tejszínt simára keverem. Amíg meleg a tejszínes csoki, belekeverem a beáztatott zselatinlapokat. Tálanként 6 lap kerül a csokis krémbe.
Kicsit hagyom hűlni a keverékeket, olykor mindegyiket átkeverem. (Ha túl meleg a tejszínes csokialap, akkor a következő lépésnél a tejszínhab elveszti hab jellegét és sűrűbb, zselésebb lesz a krém, nem habos. Ha túl hideg, akkor pedig nagyon gyorsan elkezd kötni.)
4 dl tejszínt robotgépben felverek. (Nem kell bele cukrot tenni!)
Előveszem a hűtőből a tortalapot.
A felvert tejszínhab felét a fehér csoki, felét az étcsokis keverékhez forgatom.
A krémeket felváltva kekszes alapra adagolom.
A tortát hűtőbe teszem legalább 3 órára, de egy éjszakát is tölthet a hűtőben.
Körbevágom, majd leveszem a tortaforma oldalát. A tetejét megszórom (cukrozatlan) kakaóporral.
Drágáim, tudom, finom, imádjátok, de csak mértékkel ezzel a tortával. Egyetek sok nyers zöldséget és gyümölcsöt is!
Kapcsoldó cikkek:
