term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:3016
category_3 #e62e2e

Kávés semifreddo

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kávés semifreddo

Myreille - Publikálva:

kavessemifreddo Régóta tervezgettem a semifreddo készítését, de eddig túl bonyolultnak ítéltem, ráadásul nem kedvelem az olyan ételeket, amelyek után sokat kell mosogatni. Ma viszont jött az isteni szikra, ki kellene próbálni a kávés semifreddot. Az alaprecept olyan, mint a muffiné, ha egyet tudsz, milliót tudsz. Alaprecept hozzávalók: 3 tojás 3 evőkanál cukor 3 dl tejszín A tojásokat szétválasztom. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverem. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verem, akárcsak egy harmadik edényben – mondom, hogy sokat kell mosogatni – a tejszínhabot. Összekeverem a három cuccot és egy nagyobb műanyag edénybe öntöm, letakarom és fagyasztom. Minimum 3 óra jegelés kell neki. A kávés semifreddo végül úgy készült, hogy az alapkrémhez kevertem egy púpos evőkanál őrölt kávét. Ha a tetejét megszórom kakaóporral, akkor meg egészen tiramisus az íze. De az alapkrémbe lehet keverni gyümölcsvelőt, apróra vágott diót, mandulát, olvasztott csokoládét, de a cukrot is le lehet cserélni mézre.

kavessemifreddo2

Kávés semifreddo/Coffee semifreddo

Coffee semifredo Ingredients: 3 large eggs, 3 tbs sugar, 300 ml (1 1/4 cups) heavy or whipping cream, 1 teaspoon ground coffee Whisk sugar with the egg yolks until pale. Whisk the egg whites with a pinch of salt until very firm. Whisk the cream. Add ground coffee, the cream and egg whites to the egg yolk mixture. Cover with a plastic wrap and freeze for 3 hours.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra