Régóta tervezgettem a semifreddo készítését, de eddig túl bonyolultnak ítéltem, ráadásul nem kedvelem az olyan ételeket, amelyek után sokat kell mosogatni. Ma viszont jött az isteni szikra, ki kellene próbálni a kávés semifreddot. Az alaprecept olyan, mint a muffiné, ha egyet tudsz, milliót tudsz.
Alaprecept hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 dl tejszín
A tojásokat szétválasztom. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverem. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verem, akárcsak egy harmadik edényben – mondom, hogy sokat kell mosogatni – a tejszínhabot. Összekeverem a három cuccot és egy nagyobb műanyag edénybe öntöm, letakarom és fagyasztom. Minimum 3 óra jegelés kell neki.
A kávés semifreddo végül úgy készült, hogy az alapkrémhez kevertem egy púpos evőkanál őrölt kávét. Ha a tetejét megszórom kakaóporral, akkor meg egészen tiramisus az íze. De az alapkrémbe lehet keverni gyümölcsvelőt, apróra vágott diót, mandulát, olvasztott csokoládét, de a cukrot is le lehet cserélni mézre.

Kávés semifreddo/Coffee semifreddo