Kakaós és mazsolás, tehát családi kedvenc. Gyorsan elkészül, mert csak össze kell keverni a hozzávalókat, és sajna, gyorsan is fogy, mert finom.
Könnyű, kakaós kevert tojás nélkül, kefirrel (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
6 dkg vaj
20 dkg cukor
1 nagy pohár (450 g) kefir
30 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan kakaópor!)
1/4 teáskanál szódabikarbóna
késhegynyi őrölt vanília (vagy vaníliás cukorból egy evőkanálnyi, de akkor kevesebb cukor kell bele)
1/2 teáskanál fahéj
nagy marék mazsola
A lágy vajat elkeverem a cukorral, fahéjjal, vaníliával, majd a kefirrel. Beleöntöm a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, és simára keverem. Beleteszem a mazsolát, összekeverem és kivajazott formában (én egy 28×38-as formát használtam) öntöm.
180 fokos sütőben kb. 40 percig, tűpróbáig sütöm.
Ha kihűlt megszórom porcukorra és lehet enni. Mi szeretjük és az a legjobb, ha marad másnap reggelre a forró kakaó vagy a tejeskávé mellé…