A semifreddo igazán krémes fagyi, amelyet fagyigép nélkül el lehet készíteni. Az alaprecept egyszerű, a változatok száma viszont végtelen.
Bodzás semifreddo (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
2 tojás
2 dl habtejszín
1 evőkanál cukor
csipet só
5 evőkanál bodzaszörp
Fagylaltgép nem kell ennek a fagyinak az elkészítéséhez, viszont négy edény és egy fagyasztó igen. Bánatom a sok mosogatás, de megéri, mert a végeredmény nagyon finom.
A tojások sárgáját és fehérjét külön kell választani egy-egy edénybe, a harmadikba pedig a tejszín kerül. A negyedik edény megy majd a fagyasztóba, ha van megőrzött műanyag fagyisdoboz, az tökéletes, de mehet mindenféle, fagyasztóba tehető, letakarható műagyag doboz is.
Én először a tojásfehérjét szoktam a csipet sóval kemény habbá verni elektromos habverővel, majd a tejszínt és végül a tojássárgát keverem fehéredésig a cukorral. Végül a tojássárgás krémhez teszem a tojás- és tejszínhabot, óvatosan összekeverem az egészet, természetesen már kézzel és beleteszem a házi bodzaszörpöt, először keveset, kóstolom és ha kell, még teszek bele. Nem szeretem túl édesen, de ugye ez ízlés dolga…
Legalább 6 órára fagyasztóba teszem, de ha tovább maradna bent, akkor fogyasztás előtt 10 perccel kiveszem, és várok, hogy kicsit megolvadjon, megpuhuljon. Akkor jó, amikor fagyott, de evőkanállal könnyen adagolható.
Ui: A semifreddo alapreceptbe kevés cukrot tettem, mert a bodzaszörp édes, cukros.
Tetszett? Lájkolj minket a Facebookon is!