Saláta dinnye-golyócskákkal, amerikai tőzegáfonyával, juhsajttal, diódarabokkal, bébi spenóttal és áfonyás-mustáros öntettel.
Nem olyan régen meghívást kaptam a Cranberry Marketing Committee jóvoltából – ők tulajdonképpen nem csinálnak mást, az amerikai tőzegáfonyát népszerűsítik – és ott kóstoltam ezt a salátát. Eszméletlen jó és bármikor gond nélkül elkészíthető otthon is. Hozzávalók 4 személyre: 1,5 teáskanál mustár 3 evőkanál amerikai tőzegáfonyalé fél teáskanál só 4 evőkanál olívaolaj 100 g egész, szárított amerikai tőzegáfonya 1/2 görögdinnye (kb. 1800 g) 1 sárgadinnye (kb. 900 g) 200 g juhsajt 50 g dió 200 g bébi spenót 1. A mustárt, az amerikai tőzegáfonyalevet és a sót összekeverjük. Beleöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk és elkeverjük az amerikai tőzegáfonyát. 2. A sárga- és a görögdinnyéből gombócszedő kanállal golyókat vájunk. A juhsajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A diót zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk. A spenótot megmossuk és szárazra centrifugázzuk. 3. Az összes alapanyagot egy tálba borítjuk és öntettel leöntve tálaljuk. Bár az eredeti receptben spenót szerepel lehet variálni ruccolával, madársalátával és spenótlevelekkel vegyesen is.