A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha ő maga is részt vesz az elkészítésében. A fűszeres, sült répa igazán remek! “Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés előtt mindig az ő feladata, hogy a fűszeres olajjal megkenje a répákat. Hozzávalók: 2 csokor répa 2 evőkanál olíva olaj 1 nagy csipet só 1 teáskanál nádcukor 1 teáskanál mélange quatre epices (négyfűszer keverék: őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió keveréke) csipet kömény jó sok őrölt rózsabors ízlés szerint chili (csak a felnőttek adagjára kerül) A sárgarépát meg kell pucolni, majd hosszában félbe vágni – kisebbeket egyben lehet hagyni -, és vágott felükkel lefelé egy tepsire sorakoztatni. Az olíva olajat össze kell keverni a sóval, a nádcukorral valamint a fűszerekkel és egy (szilikonos) ecsettel vékonyan meg kell kenni a répákat. 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt meg kell sütni. Alkalmas köretnek, de mi (én és a fiam) vacsorára benyomtunk másfél csokor répát. Szeretem, ha a gyerekem zöldséget eszik.