A lassi joghurt alapú ital, és a mangóval készített változata a legismertebb. Remek nyári hűsítő, finomabb, mint az eperturmix. A mangó lassi gyenge pontja a mangó. Mivel hazánk nem egy ősi mangótermesztő ország, ezért sokszor féléretten, éretlenül sorakoznak a mangók a zöldségespultokon. Ha inkább zöld, mint sárga a mangó, amit vettem, akkor itthon (a gyümölcstál szélén) még pár napot érlelem. Hozzávalók: 1 érett mangó 250 g natúr joghurt kb. 2 dl tej 2 teáskanál porcukor (ha jó érett a mangó, akkor el is szoktam hagyni) A mangókat vékonyan meghámozom, majd a magról lefaragom a mangóhúst (a szétfolyó mangólevet is összegyűjtöm) és egy olyan edénybe teszem, amelyben botmixerre könnyedén elegyíteni tudom a hozzávalókat. A mangóra öntöm a joghurtot és a joghurtos pohárral kimérem a tejet is. Térfogatra ugyanannyi joghurtot és tejet használok. Simára mixelem, kóstolom, ha kell cukor, még a cukorral is átkeverem.