Illatos, fűszeres töltött paprikára vágytam és szabadon engedtem a képzeletemet. Annyira finom lett, hogy alig várom, hogy újrafőzzem.
Indiai fűszerezésű, sütőben sült töltött paprika
Hozzávalók: Palermo paprika (vagy kaliforniai paprika) darált lapocka (30-40 dkg) főtt rizs (10-15 dkg) 1 fej vöröshagyma 1 szál halványító zeller 1 tojás 1 doboz kókusztej 1 csomag Bombay masala fűszerkeverék (Kotányi), amit sóból, paprikából, vöröshagymából, fokhagymából, gyömbérből, kardamomból, görögszénából, korianderből, szerecsendióból, borsból, cayenne borsból, szegfőborsból, fahéjból és szegfűszegből kevernek.
A rizst puhára főzöm és kihűtöm. (Ha van előző napról maradék, akkor egyszerűbb a helyzet.
A hagymát és a halványító zellert robotgépben apróra vágom és összekeverem a darált lapockával, a bombay masalával, a rizzsel és a tojással. Alaposan össze is gyúrom. A paprikákat bevágom és megtöltöm a töltelékkel.
A betöltött paprikákat sütőtálba teszem – a paprikát nem kedvelő fiaim szárára csináltam egy halmot csak töltelékből is -, leöntöm kókusztejjel és 190 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm.
Először nem is akartam feljegyezni ezt a receptet, de annyira finom lett, hogy azonnal a kedvenc ételem lett. Legközelebb annyit változtatok majd, hogy kevesebb tölteléket teszek a paprikába és több paprikát sütök, mert nem tudtam betelni a sült paprika ízével.
A Bombay masala helyett lehet saját fűszerkeveréket is használni, de én most éppen ilyen ízvilágra vágytam, pont kéznél volt, így pont tökéletes volt. (Nem, a Kotányi nem támogatta a posztot, de bármikor támogathatja, ha gondolja…)