A keleti konyha nem az erősségem, viszont éppen annyi Gordon Ramsay-t néztem mostanság, hogy megjött a kedvem. Valahogy mostanság mindig thai kajákat főzött… … és amúgy is valami paprikás, illatos és csípős ételre vágytam. Anyukám, aki most találkozott először a keleti konyha ízeivel, annyit mondott, hogy “nagyon finom és nem gondoltam kamaszkorodban, hogy egyszer ilyen jókat főzöl nekem”. A férjem pedig annyit mondott, hogy “olyan finom, hogy a nyelvemen az összes ízlelőbimbó felállva tapsol”, pedig nem szokott bókokkal elhalmozni, ő az a típusú pasi, hogy “egyszer mondtam, hogy jól főzöl, ha változik, szólok”. Hozzávalók: 70 dkg darált marhahús 2 közepes vöröshagyma 3 szál halványító (angol) zeller kb. 4 cm gyömbér 2 szál citromfű (lemongrass) 3 gerezd fokhagyma szójaszósz 1 chili só, olíva olaj 2 nagy piros, kaliforniai paprika Aprítógépben a vöröshagymát, a zellert, a fokhagymát, a megtisztított gyömbért és a lemongrasst összevágom. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben, ráöntöm az illatos pépet és hozzákeverem a marhahúst. Picit sózom, beleteszem az apróra vágott chilit, és fedő alatt puhára párolom, pirítom. Bőségesen meglocsolom szójaszósszal, hozzáteszem a csíkokra vágott paprikát. (Felteszem a rizst főni.) Amikor a paprika megpuhul, elkészült.