Boeuf à la bourguignonne, ahogy a francia a tradicionális Burgundyban főtt marhát nevezi, a konyhámban viszont a marha magyar borral és kínai illatokkal találkozott. Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 4-6 szál halványító zeller 2 nagyobb sárgarépa nagyjából 5 cm friss gyömbér 2 lemongrass 1-2 friss chili 1 üveg (7 dl) kékfrankos 1 evőkanál szójaszósz só olaj A vöröshagymát, a fokhagymát, a megtisztított gyömbért és a zellerszárat aprítógépben pépesítem. Kevés olajat öntök egy serpenyőbe, beleteszem az illatos pépet, a felkockázott húst és addig kevergetem, amíg a hús kifehéredik. Megsózom. Felöntöm a borral, beleteszem a chilit, a negyedekbe vágott lemongrasst, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát és a szójaszószt. 2 órán át lefedve, majd egy órán át fedő nélkül főzöm, hogy a hús nagyon puha, a szaft pedig sűrű legyen. Sajnos, nem kaptam újkrumplit, pedig azt sütöttem volna mellé, így viszont rizzsel ettük. Laktató.