Bőségesen terem a málna a kertünkben. Annyira bőségesen, hogy már nyári málnaszörpöt is tudok készíteni.
Nem télire készítettem a málnaszörpöt, hanem a következő forró, nyári napokra. Csak annyi volt a cél, hogy a málna zamata, nyári üdesége és frissessége kerüljön az üvegbe. Nem is lett nagy mennyiség és gyorsan is fogy.
Házi málnaszörp
A leszedett málnát megmostam, lecsepegtettem, majd villával összetörtem. Kevertem hozzá 2 evőkanál kristálycukrot és 1 teáskanál citromsavat. Vászonnal letakartam és egy éjszakán át a konyhapulton hagytam.
Reggel a vásznon átszűrtem és lemértem. A nyers folyadék 276 g lett, ehhez 180 g cukrot adtam és addig kevergettem, amíg a cukor elolvadt.
Üvegbe töltöttem, amit ledugózva a hűtőbe tettem, ám előtte 1-6 hígításban meg is kóstoltam. Éppen olyan lett, amilyenre vágytam, amit gyerekkoromból ismertem.