Tudom, a legtöbb ember számára a tökfőzelék nem a legvonzóbb étel, de töltött tök formájában igen guszta és aki szereti a kaprot, imádni fogja. Könnyű nekem, mert anyu isteni tökfőzelékén nőttem fel és rajongok a kaporért. Már régen elkötelezett tökrajongó voltam, amikor a menzai változattal találkoztam. Brrrr, az tényleg borzalmas. Persze, elfogadom, hogy sokan utálják a tökfőzeléket, de szerintem a töknek nincs íze. Tényleg nincs. A tökfőzeléknek a rántástól és a kaportól lesz íze. Szóval aki a kaprot nem szereti, már kattinthat is el. A tökfőzelékkel a másik legnagyobb baj, az állag. Sűrű szósz vékony “izékkel”. (Igen, már minden kifogást hallottam a tökfőzelékkel kapcsolatban.) A tökkel az a legnagyobb gond, hogy könnyű szétfőzni. Na, akkor cseppet sem vonzó látvány. Töltött tökként viszont guszta, bármelyik ötcsillagos étterem étlapján megállná a helyét. Az íze pedig éppen olyan, mint a fasírozottal tálalt tökfőzeléknek. Tudom, elméletileg, ez nem a legjobb ajánlás, de nekem már a tökfőzelék gondolatára összefut a nyál a számban.

Töltött tök kaporral és tejföllel (Fotó: Myreille)

Zsenge tökök a kertből (Fotó: Myreille)

A tök esete a kaporral és a tejföllel (Fotó: Myreille)