Negyven fok árnyékban és a jégkrém úgy fogy a hűtőből, mint az ásványvíz. Olcsó bolti vackok helyett gyümölcsből készítem a hűsítőt. Csak 3 hozzávaló és 2 perc munka!
Nem a spanyolviasz, mert nyár elején már mutattam eperrel és az elv most is ugyanaz: friss gyümölcsből pépet turmixolok, majd a jégkrémformákba öntöm és egy éjszakán át fagyasztom. Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 lime 5 evőkanál cukor Az őszibarackokat megmosom, majd kimagozom, héjukat lehúzom. Érett, illatos barackot érdemes szedni/venni, mert azt könnyű hámozni és a jégkrém is ízletesebb lesz. Ezután belecsavarom a lime levét. A limenak két szerepe van. Egyrészt kellemes ízt ad, másrészt megakadályozza a barack bebarnulását és a jégkrém halvány rózsaszín színű lesz. (Helyettesíthető citrommal.) Beleteszem a cukrot is és pürésre mixelem az egészet, majd mehet a hűtőbe. Ebből az adagból 12 forma és egy kis tálnyi “kapargatni való” lett. Utóbbi a férjem kedvence és felnőtt változat, mert tettem bele 2 evőkanál mézes rumot is. Ha nincs otthon jégkrémforma, akkor a pürét ki lehet önteni olyan dobozba, ami mélyhűtőbe tehető, majd 4-5 óra múlva egy kanállal finom sorbet jellegű jégkrémet lehet kapargatni a gyümölcstömbből. Nem sorbet lesz, mert tömbé fagy, de mi kapargatni is imádjuk… Tetszett a cikk? Ne hagyd ki a hírlevelet sem!