Ropogós tészta, krémes-fűszeres töltelék Hokkaido tökből és Pumpkin Pie Spice-ból, azaz a legjobb tökös rétes, amit valaha ettem (ettél).
Hokkaido tökös rétes Pumpkin Pie Spice-szal
Hozzávalók: 1 csomag réteslap (9 réteslap) 1/2 Hokkaido tök 3 evőkanál cukor 1 teáskanál Pumpkin Pie Spice 3 evőkanál tejföl 1/2 evőkanál napraforgóolaj
Ebből a mennyiségből 3 rétesrudat készítek.
Először a Hokkaido tököt megpucolom, kimagozom és apró (tényleg apró, nagyjából 1x1x1 cm-es) kockákra vágom.
A cukort összekeverem a Pumpkin Pie Spice-szal. Mivel itthon ritkán lehet kapni, ezért így ősz elején be szoktam keverni egy adagot.
Így készül a jellegzetes sütőtök fűszer, a Pumpkin Spice!
Innál egy Pumpkin Spice Lattét? Mutatom, hogyan készül hozzá a fűszerkeverék! Sőt, az is valószínű, hogy minden hozzávaló ott lapul a fűszeres dobozodban…
Kapcsoldó cikkek:
Először két réteslapot fektetek a munkafelületre, megkenem a tejfölös-olajos keverékkel vékonyan, rászórom a Hokkaido tök kockák harmadát, rászórom a Pumpkin Pie Spice-szal elkevert cukor harmadát.
Feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsire rakom.
A maradék 3-3 réteslapot is betöltöm és a kész réteseket a tepsire rakom. A maradék tejfölös keverékkel megkenem a tetejét és 190 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
A végén mehet rá némi porcukor, hogy meglegyen az igazi, rétes hangulat.