Nincs ez elrontva, csak másra jó – életem mottója mostantól a túrógombócra is érvényes, bár a váratlan megoldásból született dolognak nevet még nem találtam.
Hogy hívják a túrógombócot, ha nem gombóc? (Fotó: Vidra)
Sajnálatosan felemás a viszonyom a túrógombóccal. Hiába csinálom minden alkalommal kottára ugyanúgy, teljesen kiszámíthatatlan, hogy helyre kis gömbök jönnek fel a víz tetejére, vagy kevéssé gusztusos trutymóréteg. Biztos függ túrótól, holdállástól, akármitől, de mindig frusztrál, ha a gombóc nem marad gombóc.
Túró gombóc muffin formában/Fotó: Vidra
Muffin formában gőzölt túrógombóc eperszósszal (Fotó: Vidra)
Ma ismét együttműködési hajlam nélküli masszát sikerült bekevernem, viszont a prézli és a megrendelt eperszósz már készen volt hozzá, ráadásul az éhhalál küszöbén álltunk.
Lehet, hogy nem én találtam fel ezzel a meleg vizet, de hirtelen megvilágosodásom támadt, és elővettem a muffinsütőt, lesz ami lesz. Kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával, belekanalaztam a masszát, és mivel úgyis épp sült a kenyér – ami alá mindig teszek egy kis bödön vizet –, 180 fokon 15 percig gőzöltem-sütöttem.
Az eredmény tökéletes állagú, a muffinformából is sérülésmentesen kiemelhető túrótallér (vagy mi) lett, ugyanúgy bármivel fogyasztható, mint a túrógombóc. Kétlem, hogy ezek után küzdök még valaha a főzős megoldással…
Nincs ez elrontva, csak másra jó – életem mottója mostantól a túrógombócra is érvényes. (Fotó: Vidra)
(Végül zárójelben a recept, ha valaki netán pont ugyanezt szeretné ugyanígy elrontani:
50 dkg túró
1 ek cukor
4-5 ek búzadara
1 csipet só
3 tojás)
Ha tetszett a recept, iratkozz fel a hírlevélre is!