Ropogós és ízletes, fém dobozban több napig is eláll és a munka se sok vele. Ha tehetem, házi kekszet sütök itthonra.
Hozzávalók (kb. 60 darabhoz): 25 dkg vaj (vagy margarin) 25 dkg cukor (kristály vagy nád) 1 csomag vaníliás cukor (vagy negyed teáskanál vanília őrlemény) 1 tojás 40 dkg liszt 1 teáskanál szódabikarbóna A vajat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással. Belereszelem a lisztet és szódabikarbónát. Keverem ameddig tudom, majd kézzel átgyúrom, de nagyon lágy a tészta, nem kell sokáig dögönyözni. Nagyjából 5 centi átmérőjű hengert formázok a tésztából (alaposan lisztezni kell, mert lágy ) és kb. fél centis szeleteket vágok a tésztakígyóból. Minden korongot kicsit meg is nyomkodok, hogy vékonyabb legyen. A tepsiben legalább 5 centit hagyok a korongok között – sütés közben szépen terülnek -, és 180 fokos sütőben 12-15 percig sütöm. Akkor jó, ha a széle kicsit megpirul. Fémdobozban több napig is eltartható, ha el nem fogy. Könnyű rájárni… Ne maradj le a friss cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre most!