Vannak egyértelműen jó ételek. A citromos-borsos-kakukkfüves csirkemell nem tartozik közéjük, én viszont rajongok érte. Egyszerűen szeretem a bors, citrom, kakukkfű hármast a csirkehúson. Még akkor is, ha se a fotón, se az életben nem mutatta magát túl vonzónak. Oké, elmehetne illusztrációnak a Nagy Konyhai Katasztrófák című könyvbe, pedig az íze tökéletes. Annyira, hogy a csirkehús alatti, húslében főtt, borsos citromokat is megettem és az emlékektől is összefut a nyál a számban. Valami puccos magazin lapjaira lefotózták volna nagyon szépen, és ha nem vagyok annyira éhes, talán rátettem volna néhány friss zöld kakukkfűágat és azzal jobb lenne a helyzet, de éhes voltam és türelmetlen… Maradjunk annyiban, hogy ez egy csalódásmentes recept: aki olyan bátor, hogy megcsinálja, éppen ilyen végeredményt fog kapni:
Hozzávalók: 1 db csontos csirkemell 2 citrom (bio, azaz kezeletlen citrom) só bors friss vagy szárított kakukkfű Egy tűzálló tál aljára felkarikázom az egyik citromot, ráteszem a megmosott csirkemellet, majd sózom, borsozom (istentelenül megborsozom), majd megszórom kakukkfűvel és a második citromot a csirkemell tetejére karikázom. Fél deci vizet öntöm a csirke alá, majd a tálra ráteszem a tetejét és 180 fokos sütőben 1,5 órát sütöm. A citrom, a kakukkfű és a bors átjárja a csirkét, így csak egyszerű párolt rizs mellék a köret, illetve friss, felszeletelt őszibarack. Én tényleg nagyon szeretem, de a férjem már a citromok láttán visszatette a tál tetejét.