Vannak egyértelműen jó ételek. A citromos-borsos-kakukkfüves csirkemell nem tartozik közéjük, én viszont rajongok érte. Egyszerűen szeretem a bors, citrom, kakukkfű hármast a csirkehúson. Még akkor is, ha se a fotón, se az életben nem mutatta magát túl vonzónak. Oké, elmehetne illusztrációnak a Nagy Konyhai Katasztrófák című könyvbe, pedig az íze tökéletes. Annyira, hogy a csirkehús alatti, húslében főtt, borsos citromokat is megettem és az emlékektől is összefut a nyál a számban. Valami puccos magazin lapjaira lefotózták volna nagyon szépen, és ha nem vagyok annyira éhes, talán rátettem volna néhány friss zöld kakukkfűágat és azzal jobb lenne a helyzet, de éhes voltam és türelmetlen… Maradjunk annyiban, hogy ez egy csalódásmentes recept: aki olyan bátor, hogy megcsinálja, éppen ilyen végeredményt fog kapni:

Két sor citrom között egy csontos csirkemell - Citromos-borsos-kakukkfüves csirkemell (Fotó: Myreille)