Pontosan tudom, mit művelek a kínai és az indiai konyhával, így igen elnéző vagyok az igazi Goulash-sal, és ha már így eszembe jutott, jöjjön a kedvenc hamis gulyásom. Próbáljátok ki!
Hamis gulyásleves (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
sertéshús kb. 30 dkg, felkockázva, mintha pörkölt készülne (a legnagyobb csalás a húsban van, mert marha helyett sertésből készül)
1/2 kg sárgarépa
2 közepes szál fehér répa (nem paszternák, hanem petrezselyem gyökér)
30 dkg krumpli
1 fej vöröshagyma
só
őrölt pirospaprika
1 szelet friss TV vagy Kápia vagy kaliforniai paprika (elhagyható)
1 teáskanál köménymag
1 babérlevél
olaj
Az apróra vágott hagymát kevés (napraforgó) olajon üvegesre pirítom, majd rádobom a felkockázott húst és addig kevergetem, amíg minden oldala kifehéredik.
Megsózom, rászórom a pirospaprikát és a köménymagot, átkeverem párszor, de figyelek, nehogy megégjen a paprika, majd felöntöm kb. 2-2,5 liter vízzel. Beledobom még a babérlevelet és a friss paprikaszeletet. Felforralom, majd 1 órán át főzöm.
Közben a krumplit megpucolom, felkockázom, a levesbe teszem és főzöm még 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul, és lehet is tálalni. Jó étvágyat!
ui1: Nagyon szeretem ropogós, puha kenyérrel, de ha spórolni akarok a kalóriákkal, akkor chilit szórok bele, hogy pikánsan csípős legyen. (Igen, ha már hamis, csináljuk rendesen, nem csípős Pirosaranyat vagy Erős Pistát teszek bele, hanem tört chilit.)ui2: A fotón a folqa nádvágó bajuszosodik a tányéralátétről, de folqa babákból van gulyás is…