Pontosan tudom, mit művelek a kínai és az indiai konyhával, így igen elnéző vagyok az igazi Goulash-sal, és ha már így eszembe jutott, jöjjön a kedvenc hamis gulyásom. Próbáljátok ki!
Hozzávalók: sertéshús kb. 30 dkg, felkockázva, mintha pörkölt készülne (a legnagyobb csalás a húsban van, mert marha helyett sertésből készül) 1/2 kg sárgarépa 2 közepes szál fehér répa (nem paszternák, hanem petrezselyem gyökér) 30 dkg krumpli 1 fej vöröshagyma só őrölt pirospaprika 1 szelet friss TV vagy Kápia vagy kaliforniai paprika (elhagyható) 1 teáskanál köménymag 1 babérlevél olaj Az apróra vágott hagymát kevés (napraforgó) olajon üvegesre pirítom, majd rádobom a felkockázott húst és addig kevergetem, amíg minden oldala kifehéredik. Megsózom, rászórom a pirospaprikát és a köménymagot, átkeverem párszor, de figyelek, nehogy megégjen a paprika, majd felöntöm kb. 2-2,5 liter vízzel. Beledobom még a babérlevelet és a friss paprikaszeletet. Felforralom, majd 1 órán át főzöm. Közben a krumplit megpucolom, felkockázom, a levesbe teszem és főzöm még 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul, és lehet is tálalni. Jó étvágyat! ui1: Nagyon szeretem ropogós, puha kenyérrel, de ha spórolni akarok a kalóriákkal, akkor chilit szórok bele, hogy pikánsan csípős legyen. (Igen, ha már hamis, csináljuk rendesen, nem csípős Pirosaranyat vagy Erős Pistát teszek bele, hanem tört chilit.) ui2: A fotón a folqa nádvágó bajuszosodik a tányéralátétről, de folqa babákból van gulyás is…