Amit lehet csirkéből, azt lehet sárga gévagombából. Kipróbáltam, mennyit tud a sárga gévagomba, ha paprikásként kell bizonyítania!
Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából/Fotó: Myreille
Tudtad, hogy sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) bár ízig-vérig gomba, de gombaízzel nem rendelkezik és főzés után olyan az állaga, mint a főtt csirkemellnek?
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
30-40 dkg sárga gévagomba
só
őrölt pirospaprika
mokkáskanál sűrített paradicsom
3-4 karika (TV) paprika
majorana
olaj
1 teáskanál liszt
1-2 evőkanál tejföl
A gombát megtisztítom, falatnyi kockákra vágom. Kétszer lobogó vízzel leforrázom.
A hagymát olajon üvegesre pirítom, majd rádobom a lecsepegtetett gombát. Keverem, pirítom. (Vigyázni kell, nehogy a hagyma megégjen.) Jó 10 perc után félrehúzom, sózom, rászórom a lisztet és az őrölt pirospaprikát, átkeverem, felöntöm 1,5-2 dl vízzel és beledobom a paprikakarikákat. 10 percig főzöm, beleteszem a sűrített paradicsomot, átkeverem. Megszórom majoranával és belekeverem a tejfölt is. Egyet forralom és már lehet is enni.
Körete lehet tarhonya, nokedli vagy bármilyen tészta, de akár rizs is.
Amit csirkéből lehet, az lehet gévából is. Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából/Fotó: Myreille