Amit lehet csirkéből, azt lehet sárga gévagombából. Kipróbáltam, mennyit tud a sárga gévagomba, ha paprikásként kell bizonyítania!
Tudtad, hogy sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) bár ízig-vérig gomba, de gombaízzel nem rendelkezik és főzés után olyan az állaga, mint a főtt csirkemellnek? Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 30-40 dkg sárga gévagomba só őrölt pirospaprika mokkáskanál sűrített paradicsom 3-4 karika (TV) paprika majorana olaj 1 teáskanál liszt 1-2 evőkanál tejföl A gombát megtisztítom, falatnyi kockákra vágom. Kétszer lobogó vízzel leforrázom. A hagymát olajon üvegesre pirítom, majd rádobom a lecsepegtetett gombát. Keverem, pirítom. (Vigyázni kell, nehogy a hagyma megégjen.) Jó 10 perc után félrehúzom, sózom, rászórom a lisztet és az őrölt pirospaprikát, átkeverem, felöntöm 1,5-2 dl vízzel és beledobom a paprikakarikákat. 10 percig főzöm, beleteszem a sűrített paradicsomot, átkeverem. Megszórom majoranával és belekeverem a tejfölt is. Egyet forralom és már lehet is enni. Körete lehet tarhonya, nokedli vagy bármilyen tészta, de akár rizs is. Még több sárga gévagombás itt találsz! Desszertért pedig ide katt!