A galette majdnem pite csak sokkal gyorsabb és a tésztájába nem kerül tojás. Bármilyen gyümölccsel készülhet, most éppen egy nektarinos változat készült.
Nagyon benne vagyok, így ezzel kezdem. Bár cukrot keveset tartalmaz ez a süti, azért kcalban elég izmos, szóval csak óvatosan a szeletekkel, mert nagyon eteti magát. Hozzávalók: 15 dkg liszt 10 dkg zabpehely 12,5 dkg margairn 1 evőkanál cukor 2-3 evőkanál hideg víz Töltelék: 3 nektarin 1 evőkanál cukor A lisztet és a zabpelyhet összekeverem a cukorral, majd összemorzsolom a margarinnal (a robotgépben). Annyi vizet teszek hozzá, hogy a tészta összeálljon és nyújtható legyen. Sütőpapíron jó vékonyra nyújtom, ráteszem a vékonyra szeletelt nektarint, a szélénél kb. 5 centis csíkot szabadon hagyok és azt visszahajtom. Megszórom 1 evőkanál cukorral, majd 185 fokos sütőben (előmelegített, légkeverés, alsó-felső sütés) 30 perc alatt készre sütöm.